Sør Osteopati AS
© Copyright 2024 Osteopat og Fysioterapeut Øystein Lorentzen. Osteopati - fysioterapeut - behandling - ryggproblemer - Kristiansand. post@sor-osteopati.no

Historie

Osteopati ble grunnlagt av den amerikanske legen, ingeniøren og osteopaten Andrew Taylor Still som utviklet osteopatien på slutten av 1800-tallet.

I løpet av et halvt år mistet han tre sønner i smittsom hjernehinnebetennelse, og han konkluderte at den ortodokse medisinen på hans tid ofte var ineffektiv og noen ganger skadelig. Han viet deretter de neste 10 årene av sitt liv til å studere menneskekroppen og finne bedre måter å kurere sykdom.

Hans forskning ledet ham til å tro at muskelskjelettsystemet spiller en vital rolle i helsen og sykdom og at kroppen har alle elementene som er nødvendig for å opprettholde god helse hvis den blir stimulert på riktig måte.

Han skapte en disiplin basert på manuelle teknikker brukt for å bedre kroppens evne til å fungere og til å hele seg selv. Siden er denne disiplinen vokst til en av dagens mest effektive måter å diagnostisere og behandle pasienter.