Sør Osteopati AS
© Copyright 2024 Osteopat og Fysioterapeut Øystein Lorentzen. Osteopati - fysioterapeut - behandling - ryggproblemer - Kristiansand. post@sor-osteopati.no

Nakkesmerter

Har du vondt i nakken? Er du stiv i nakken? Behandling hos fysioterapeut i Kristiansand .

Vondt i nakken, nakkesmerter, stiv nakke osteopat kristiansandMange av de som kommer til klinikken er plaget av smerter i nakken. Dette setter man gjerne i sammenheng med kontorarbeid eller annet stillesittende arbeid. Som regel er det allikevel ikke nok å endre på arbeidsmønsteret for at smertene skal forsvinne.

Det kan hende at belastningen i sittende stilling over lang tid har gjort at kroppen har stivnet, og tilpasset seg det stillesittende arbeidet.

Selv om smerten kjennes i nakken, er det ikke sikkert det kun er nakken som er påvirket av det stillesittende arbeidet.

Det er mange områder i kroppen som har relasjon til nakken. Blant disse er: 
  • Organene i magen. Disse har forbindelse til nakken via den viktigste nerven fra det autonome nervesystem, nervus vagus, og nerven som går til mellomgulvet, bukhinnen og bindevevet rundt hjertet, n.phrenicus. En nedsatt bevegelse av noen av organene i magen kan føre til en forstyrrelse i en av disse nervene og dermed en reaksjon i nakken.
     
  • Lungenes opphengningssystem går fra lungespissene til de to nederste nakkehvirvlene. Hvis disse leddbåndene blir stramme, vil det føre til irritasjon nederst i nakken.

  • Det kan godt være restriksjoner andre steder i kroppen som holder nakken fast i en belastende stilling. For eksempel hvis brystkassen ikke kan rette seg helt ut, vil dette gi en knekk i nakken som er belastende for nakken. 

  • Bindevevsstrøk fra hodet til skulderbeltet kan stramme på grunn av nedsatt bevegelighet enten i skuldrene eller i hodet. Dette kan ha sammenheng med nedsatt bevegelighet i det kraniosakrale system eller skuldrene/brystkassen.